HTML

Valós Kilométer Blog

Az autód kilométeróráját visszatekerték? Átvertek az autóvásárlásnál vagy te vertél át valakit? Roncsot vettél egy megkímélt helyett? Itt a helyed! Te is tehetsz az ellen, hogy ezután ne így legyen! Avagy hogyan vásároljunk használt autót valós kilométerrel?

Valós RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Autó fenntartási költségek

2011.09.04. 10:03 Valós Kilométer

Autóval olcsóbb, mint a BKV-val? Csak olajcsere kell és két évig nincs vele gond? Mennyit nyom a latba a kezdeti költség? Miért lesz egy átlag autó havi költsége akár 100.000 Ft?

Használt vagy új autó vásárlásnál sokszor csak a vételárat nézzük és hajlamosak vagyunk elfeledkezni az autó várható fenntartási költségeiről. Ám, ha ezeket figyelembe is vesszük, kimaradhatnak olyan kiadási tételek, amik azonnal nem jutnak eszünkbe, vagy ritkán kötjük közvetlenül az autó költségeihez. Mennyibe kerül valójában egy autó?

Ha azt vesszük alapul, hogy egy autót általában 5 évre veszünk, akkor érdemes az ezen időszak alatt felmerülő összes költséggel számolni. Az autóhoz kapcsolódó fenntartási költségek a vásárlásnál kezdődnek (kezdeti költségek). Ez rögtön egy olyan tétel, amivel az átlag autós nem számol, pedig ez akár az autó vételárának 1-20%-a is lehet. Az állandó költségeket akkor is ki kell fizetnünk, ha csak áll az autó, de bármikor szükség lehet rá. Az esetleges költségek nagysága erősen függ a használati szokásoktól, ez lehet akár 0 Ft is, de jellemzően havi 30-80.000 Ft-tal számolhatunk. Az extra költségek nem feltétlenül jelentkeznek átlagos használatnál, de érdemes őket figyelembe vennünk, mint felső határt.

Ha véleményed van, vagy lenne ötleted a Valós Kilométer oldal bővítésével kapcsolatban, kérlek, oszd meg velem!

A blogbejegyzés folytatása a www.valoskilometer.hu-n

 

Szólj hozzá!

Címkék: rendszám autó kalkulátor alvázszám szervizkönyv fenntartási

A bejegyzés trackback címe:

https://valoskilometer.blog.hu/api/trackback/id/tr593201478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása